Az élet szobra

Történt egyszer, valahol egy távoli vidék városkájában, hogy a helyi vezetők eldöntötték: az egyik üresen álló közterületre felállítják az élet szobrát. A döntés nem kis meglepetést keltett a városka lakóiban, de a döntés döntés maradt. Kiírták az ilyenkor szokásos versenytárgyalást, és szép számmal jelentkeztek is a szobrászművészek, akik az alkotás létrehozására pályáztak. Végül kiválasztották a legjobbat, és rövidesen el is készült – a világon elsőként – az élet szobra.

A feladat: képzeld azt, hogy rádióriportot kell készítened erről a szoborról. Azaz, egyszerűbben fogalmazva, olyanok számára kell bemutatnod, hogyan néz ki ez az alkotás, akik azt sohasem látták. Nem tudod lerajzolni vagy lefényképezni, mert a rádióhallgatók úgysem látnák, csak megírni, elmondani. A riportod témája lehet például maga az avatóünnepség, vagy akár egy átlagos hétköznap, amelyben azt is bemutatod, hogyan viszonyulnak az emberek az új szobor látványához. A szövegben térj ki az alkotás anyagára és méreteire, próbálj úgy fogalmazni, hogy aki olvassa, valóban el is tudja képzelni maga elé a látványt. Az írásodat kezdjed ezzel a mondattal: Kedves hallgatóink!

Határidő: december 12., kedd este 10 óra

Hozzászólást írni úgy tudsz, hogy rákattintasz a bejegyzés címére, majd legörgetsz a lap aljára. Ahol azt látod, hogy “A Te gondolatod”, oda kell írnod a hozzászólásodat. Légy szíves, figyelj a központozásra és a helyesírásra, továbbá használj ékezeteket, mert nem javítom ki, amit írtál.

Ha nem a Jósika Miklós Líceum diákja vagy, akkor a Facebook oldalunkon tudsz hozzászólni.

Reklámok

Az élet szobra” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves hallgatóink!
  A helyi vezetők eldöntötték , hogy egy üres területre felállítják az élet szobrát. Nagyon sokan pályáztak arra, hogy a szobor elkészűljön de a sok elkészűlt szobor közül csak az egyiket vállaszthatták ki. A kivállasztott szobor egy csoda lett. Az élet szobor helyét egy tábla jelzi amin az áll, hogy: “élet”. A terület el van kerítve és zöld fű teríti be a földet. A terület közepén áll a szobor amelyik tetőtől talpig arany színben virít. Pontosan 2 méter magas es aranyból készült. Az arany szín az igazságot, tudást és a bölcsességet jelenti. A szobor egy nőt és egy férfit ábrázol ahogy egymás kezét fogják. Nagyon egyszerű de mégis elképesztő.Ez a szobor azt jelképezi, hogy mind nagylelkű emberek vagyunk és képesek vagyunk megbocsájtani egymásnak bármi is történjen. Mindig egymás mellett kell álljunk és ha bajban van egy embertársunk fogjunk meg a kezét és segítsünk neki. A szobor alján egy John Robbins idézetet is megjelenitettek amely így szól: “MIndennapi apró tetteink hoznak fényt a világba”. Rövid idézet de mindent elmond.
  Reméljük a hallgatóink számára is érthető volt, hogy mi az élet értelme. Köszönjük figyelmüket!

 2. Kedves hallgatóink a tegnapi nap nagyon különleges volt a Szodor kis városában élő emberek számára, ugyanis leleplezték az élet szobrát. Erröl a szoborról azt kell tudni, hogy a vilagon az egyetlen tehát nincs több belőle. A szobor mindössze három méteres és bármilyen meglepően halszik de aluminiumból készúlt ennek köszönhetően a súlya mindössze 17 kg. A szobornak az alapját egy két tonnas márványtömb képezi. A szobor egy idős emberi alakot formáz meg aki az egyik kezében kónyveket és pénzt tart mig a másikban a botja található, a derekán pedig egy szerszámos öv. A szobor avatásakor megtudhattuk azt is hogy mit szimbolizál. Tehát az emberi élet folyamatát jelképezi miszerint az ember egész életében tanul miközben dolgozik a pénzért még öreg korában is.
  Ennyi fért bele a mai adásunkba köszönöm hogy meghallgattak.
  Legyen kellemes napjuk!

 3. Jonapot kivanok ez it a fél hármas rádióadás. Legfrissebb hirűnkel kezdem a Tordai református templom melett lévő kis parkba egy szobrot állítotak fel ….méghozzá az élet szobrát. Ez egy férfit és egy nőt ábrázol a nő kezében egy kis gyerek található , nagyon boldognak családnak tunek ,a szobor másik oldalán a szülők öregek és a gyerek már felnőtt . Ez a szobor az életet jelképezi …megéri megnézni nagyon csodálatos let köszönjük a figyelmét .

 4. Kedves Hallgatóink!
  Reggeli kávé, vidám zenék és jó beszélgetések társaságában várjuk Önöket minden reggel.Ma egy igen érdekes és különleges témát hoztunk amiben a “Szabadság szobrot” fogjuk bemutatni.Ez a műalkotás New Yorkban a Hundson folyó torkolatánál van.Ezt a szobrot Franciaország ajándékozta az Amerikai Egyesült Államoknak a 100 éves évforduló alkalmából.A szobor egy női alakot ölt ami egy hosszú ruhában van.Egy korona a fején aminek 7 ága a tengereket és 7 ága a kontinenseket ábrázolja.A nőként ábrázolt “Szabadság” egy fáklyát tatr a jobbkezében és a balkezében egy táblát amin egy dátum található vagyis az Egyesült Államok függetlenségét kikiáltó nap.Ennyit is a mai napra.
  Köszönjük ,hogy ma is minket választottak továbbra is számithatnak ránk!

 5. Az élet szobra. Egy ideje már ott álldogál az új szobor, de vannak akik még most sem vették észre. Mindennap csak elszaladnak mellette, pontosan úgy, ahogy az élet szalad el mellettük. Van aki megáll, nézi. Nézi az élet szobrát. Kívülről figyeli, a szobrot, mint az életét. Van aki rajön arra, hogy az életének szobrát nem ő építette fel és ezért egy újat szeretne, amit mostmár ő épít fel, és büszke lesz rá. Van aki csak tovább szalad, észre veszi az életét, de nem gondolkozik el nem figyeli meg jobban. Nem érdekli a szobor . De azért a pár emberért akiket megérint a szobor és szeretnének egy saját szobrot, egy egyedit nem egy olyant amit az összes városlakó életére mintázták azért megérte felállítani a szobrot. Elrettentő példaként, hogy akarjanak sajátot, valami másat, merjenek saját szobrot állítani.

 6. Kedves hallgatónk!
  Nagy örömmel közlöm önökkel, hogy meglett a világ első “Élet szobra”. Már nagyon sokan várták, hogy meglegyen. A munka körül belül három négy honapig fojt, de megérte a várakozást, hisz egy nagyon szép és nagy szobor.
  Az avatóünnepéjen 300 személy körül voltak jelen, a munkások és szobrászok pedig elmondták, hogy a szobor acélból készült, 100 m magass és egy férfit mutat be aki egy foci labda méretű szivet fog.
  Szerintem ez az eddigi legszebb szobor, mivel at életről szól. Az avatóünnep után is nagyon sokan jöttek a szobrót megnézni és fényképeket késziteni.
  Tényleg megéri, hogy önök is eljöjenek megnézni ezt a csodálatos szobrot, remélem, hogy minél többen el fognak jönni.
  Köszönöm a figyelmüket és további szép napot kivánok!

 7. Kedves hallgatóink! Felallitottuk falunkban egy szobrot,ami maga az eletet jelkepezi.Bronzbol van es nagyon fenyes.Az alkoto ismeretlen.A szobor ugy nez ki,hogy egy oregasszony fogja a felnott fianak kezet,o meg fogja a sajat fianak a kezet.Bonyolultnak tunik,de nem az.A harom ember libasorban fogjak egymas kezet elore nezve.Az oregasszonyon egyszeru falusi ruha van,egy kendovel a fejen,a masik kezeben bot,amivel tamasztja magat, fian elegans ruha van,zakoval,az oregasszony unokajan pedig szinten egyszeru gyerekruha van (a masik kezeben labdat fog).A harom ember az eletet vagy az elet korforgasat jelkepezi.Ez az egesz egy fatombre van helyezve,ami egy kiszaradt fanak a torzse lehet.

 8. Kedves hallgatóink!
  A mai hirdetés folyamán,Müller Ervin kollégánk az Élet Szobráról fog beszélni,ami nemrég lett kifüggesztve Afrika Kongó városában:
  -Müller Ervin,mesélj a körülményekről,kérlek!Mutasd be mit látsz körülötted!
  -Kedves hallgatóink, Afrika Kongó városba vagyok.Nagyon sok ember gyűlt össze a város központjában,ahol az Élet Szobra helyezkedik el.Egy ovális alakú,15 méteres területet foglal el,25 méter magassággal.Cementből van készítve a hatalmas alak.A szobor egy hegyhez hasonlít,amelynek nincs befelyezve a csúcsa.A hegy mentén,alakok vannak helyezve,melyek szénsavas üdítők fedeleibol vannak készítve.A szobor legalján,a hegy kezdeténél egy kisbaba van,amely csak zöld színű fedelekbol van készítve.Továbbá a kisbaba egy nagyobb verziója látható,amelynek már iskolatáskaja is van.Az alakok így haladnak a csúcs fele,amíg a kisbaba egy felnőtté válik.Most már felesége is van,akit csak piros fedelekből építettek.Gyerekuk is születik,ismét egy kisbaba aki szinten így folytatja útját a világban.A szobor oldalában feketével vannak ábrázolva az úgynevezett “hibák” és kellemetlen dolgok az életből.A szobor jobb oldalán egy veszekedő családot látunk,míg a bal oldalán egy síró lány van ábrázolva, aki hullatja könnyeit egy törött szívvel a kezében. A szobor csucsan egy kifüggesztett tábla áll, amin ez szerepel:”A szobor csúcsát szerkeszd meg te! Minden ember élete mas,,úgyhogy jogod van tied is ábrázolni! A kellékeket a szobor “pincéjében” találod meg!Jo munkát!
  -Köszönjük Müller Ervin az információkat! Kedves hallgatóink,a mai rádióriport itt véget ért! További jó napot!

A Te gondolatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s