Doboz élete

Miután az osztály Dobozra szavazott, az új feladat az lenne, hogy próbáljuk megírni együtt Doboz életét.

Ánizs a következőket írta róla:

A hősöm neve Doboz, mert olyan rejtélyes és titokzatos, mint egy doboz, bármi lehet benne. Ő általános ember kinézetű. Úgy öltözködik ès olyan vonásai vannak, mint az embernek. Doboz igazából egy számítógépen megtervezett hologram, ami valamilyen furcsa módon életre kelt. Azt hisszük, hogy a napi rutinja is hasonló egy emberéhez, de nem. Ő csak azt akarja elhitetni velünk. Ő nem alszik, nem eszik, hanem feltöltődés segítségével kapja az erőt. Viszont bulikra, kirándulásokra gyakran eljár. Nagyon titokzatos, határozott természetű. Könnyen becsap bárkit, és alakot is változtathat. Természetesen teleportálni is tudja magát, és az időben is képes utazni. Semmilyen fegyvert vagy verekedéstechnikát nem használ, csupán a gondolkodást, csapdát, cseleket. Annyira titokzatos, hogy soha senki se látta egyszer se. Természetesen csak az alkotója látta. Ha elkap egy bűnőzőt, mindig nyoma vész, még mielőtt kijön a rendőrség. Szerintem ez a titokzatosság a legcsábítóbb Dobozban.

Az első hozzászóló kezdje Doboz születésével, gyerekkorával, az utána következő pedig folytassa a történetet ott, ahol az előző abbahagyta.

Határidő: december 12., hétfő este 10 óra. Legkésőbb kedden hajnalban Doboz meg fog halni. 🙂

A hozzászólások a megírás sorrendjében, azonnal kerülnek fel a blogra. Ha valamilyen okból mégsem került volna fel, akkor arra kérlek, küldd el emailben a hozzászólás szövegét a következő címre: janoslukacs@yahoo.com.

Reklámok

Doboz élete” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Mindenki hallott a nagy hősről , az egèsz világ rolla beszèl. Egy igazi hős. Több ezer èletet mentett meg. Mindenki hallott rolla de egyszer se látták az igazi kinèzetèt, senki se ismeri. Pedig ebben tèvednek. Èn láttam is èn nagyon jól is ismerem. Elmondhatnák mindent rolla de akkor mi èrtelme van a titokzatosságának?! Annyit viszont tudni illik , hogy az ő neve Doboz. Termèszetesen nem azèrt kapta azt a nevet , mert úgy nèz ki mint egy doboz hanem azèrt , mert olyan titogzatos ès rejtèlyes. A neve is elèg különleges ès füllbemászó. Mindenki feltette már azt a kèrdèst , hogy ki ez a Doboz?. Hát èn erre most többè kevèsbè válaszolni is fogok. Ő egy hologram. Lehet , hogy hihetetlennek tünik de ez így van. Egy számítógèpen terveztem meg de nem azèrt , hogy szuperhős legyen , hanem csupán azèrt , hogy legyen kivel társalogjak otthon. Gondolom az is felmerült bennetek , hogy hogy kelt èletre. Elmondom öszintèn hogy ezt mèg èn se tudom pontosan . Amit esetleg elárulhatok , hogy bármilyen alakot felvesz , bárhogy áttudja változtatni magát. Ebböl kifojólag azt se tudják megállapitani , hogy fiú e vagy lány. Ebben èn is sokat kètelkedek. A gyerekkoráról se lehet sokat tudni hiszen nem is volt gyerekkora. Mindenki szeretne minèl többet tudni rola de minèl kevesebbet tudnak annál jóbb mivel Doboz egy túl fejlett tehnologia az emberisèg számára.

 2. Napi rutinja a gonosztevők legyőzése Hétfőtől Péntekig 8 és 16 óra között .Doboz csak kekszet szokott enni mert az serkenti a gondolkodását,csak neki.Sosem szomjas.Azért nem látja senki mert mindig felvesz egy általános doboz alakot és egy olyan helyre rakja magát mintha már az elejétől ott lett volna.Ha valaki hozzá szeretne nyúlni kíváncsiságból akkor mindig ott terem a készítője és elviszi.Doboznak a kedvenc kocsija a BMW.Hétvégenként mindig forma 1-es versenyeket néz.Kedvenc étele a keksz,a második kedvence a csokis keksz,a harmadik az epres.

 3. Annak ellenére,hogy egy hologram, elhatározta, hogy nem akar többé szuperhős életet élni. Elég volt neki a sok cica megmentése a fákról, az öreg nénikék átkísérgetése az úton sőt még a kekszből is elege lett. Elhatározta, hogy nyugodt életet akar élni, s mostantól csak egy doboz lessz. Alakot váltott hát egy nap, s a hologram egy téglatest alakú karton dobozzá vált. Talán azt hitte, hogy az élete nyugodt lett, de egy reggel arra ébredt, hogy nem érezte azt az ürességet magában, mint addig. Ez azért volt, mert volt benne valami. Egy halom alma. Az óta az élete értelmet nyert, hiszen almát raktak belé. Nagyon boldog volt, s minden nap keksszel álmodott az öröm miatt. De történt egyszer, hogy…………..

 4. ….. az almákat kivették belőle. Doboz szörnyen szomorú lett, hisz élete értelmét elvitték tőle. Amikor az almák benne voltak akkor úgy érezte, hogy van egy társa, nincs egyedül. Doboz elgondolkozott, hogy mi van ha az almák nem is almák voltak, hanem ugyancsak egy hologram mint ő. Hisz bolondság lett volna valami egyszerű almákat így hiányolni. Elhatározta, hogy elindul és kideríti, hogy kik is az almák igazából. Újra ember alakot öltött, ezúttal egy fiatal fiú alakját. Sötét barna, már szinte fekete haj, barna szem és gyönyörű mosoly. Doboz elindult, hogy megkeresse létezése értelmét, hisz ha nem kapja meg az almákat akkor örökre magányos marad.

 5. De ő, nem akart magányos lenni, hisz milyen jól érezte magát az almákkal, épp barátok lettek. Már messziről látta a sok szép, ép, egészséges, kerek almát. Örömében futásnak eredt, nem vette észre az előtte tátongó gödröt. Megbotlott és beverte a fejét. Érezte, hogy valami hiányzik belőle, elveszítette a szupererejét, visszaváltozott dobozzá. Ezentúl csak egy általános doboz volt, az emberek nem tudták, hogy ő valamikor egy szuperhős volt, aki mindenkinek az életét megmentette. Doboz nagyon szomorú lett és úgy érezte, hogy életének nics értelme, pedig……

 6. …pedig unalmában alig vette észre,hogy előtte egy kis tündérke verdesí varázsló pálcájaval az oldalát. Doboz kerdőn felnézett rá,mire a tündérke gyors varázsszavakat mondott és pár másodpercen belül igazi,valódi fiúnak találta magát. A tündérke is megváltozott – mellette állt és böngészve nézte Dobozt. Talpraesett,kitűnő lány lett a kis tündérkéből. A tündérke kézen fogta Dobozt és azt kérdezte tőle,hogy van-e kívánsága ? Doboz bólintott mire azt mondta,hogy azt szeretné ha egy normális neve lenne. Például Róbert. A kis tündér azt mondta neki,hogy ezentúl mindenki így fogja szólítani. Róbert és tündérke elmenetek sétálni és útközben Róbert régi hologram barátaival találkozott. Nagyon őrült mikor látta,hogy a többiek is megváltoztak és most már normális emberek. Nagyon boldog volt de egy pillanat alatt lehervadt a mosoly az arcáról amikor volt barátnőjét pillantotta meg,aki……

 7. …..csokolozot Róbert szomszédjával .Róbert odament a szomszédjához és adot neki két nagy pofot , és elszaladt . Beult a BMW-be és elment haza. Beszaladt a házba és elkezdett sírni, rajot hogy milyen rosszat tett . Róbert elovett egy doboz kekszet és megete mikozben nezte a forma 1 et

 8. Nézte, nézte a Forma 1-et, nézte, nézte a messzeséget. Arra vágyott, hogy megint hologram lehessen. Miközben ette a kekszet, megtelt a szíve szeretettel. Ekkor megjelent az ajtóban egy öregasszony, aki almákat árult.
  – Vegyél almát tőlem, kedves Róbert! – kérlelte.
  A fiúnak megesett rajta a szíve.
  – De biztos nincs megmérgezve? – kérdezte némi gyanakvással a hangjában.
  – Ugyan, hova gondolsz? – mondta az anyóka, és beleharapott az egyik alma szépen pirosló húsába.
  Erre Róbert is felbátorodott, és ő is evett az almából.
  Pedig az bizony mérgezett alma volt, csak éppen a boszorka tudta, hogy melyik fele mérgezett az almának, és melyik nem.
  Így hát szegény Róbert megette a mérgezett almát.
  A temetésén csak a kis tündér volt jelen. Hosszasan siratta kis barátját, a fejfájára pedig ezt íratta: Itt nyugszik Doboz, a hologram képében almát evő szuperhős.

Hozzászólások lezárva.